Poezii populare ale romanilor - Vasile Alecsandri

Poezii populare ale romanilor

By Vasile Alecsandri

  • Release Date: 2013-02-25
  • Genre: Poetry
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Poezii populare ale romanilor by Vasile Alecsandri epub - ebook - audiobook

Read book description and reviews bellow

Vasile Alecsandri împarte poeziile, culese de el din gura poporului, în cântece bătrânești, doine și hore. Poeziile sunt reprezentative pentru întregul popor și în ele se găsesc formele cele mai variate și mai simple de exprimare a frumosului și elementele cele mai trainici și mai bogate de limbă. Prin munca de colectare și valorificare a creației poetice populare, Alecsandri relevă importanța excepțională a folclorului pentru dezvoltarea literaturii naționale.
Aduse la cunoștința publicului, poeziile populare au produs entuziasm, integrându-se imediat ca parte din întreaga activitate culturală și literară a românilor. Poeziile populare au adus o limbă frumoasă și un fond de sensibilitate și idei care au inspirat ulterior mulți scriitori. 

tags: Poezii populare ale romanilor by Vasile Alecsandri eBOOK; Poezii populare ale romanilor ePUB; Poezii populare ale romanilor book review; Poezii populare ale romanilor book summary; book recommendations; book review blog; book summary website; Poezii populare ale romanilor Audiobook; Vasile Alecsandri; Poetry books; books to read Poezii populare ale romanilor.

User Comments